Юстина Вилас – Комплекс и къщи за гости

ERIM FISH

„ЕРИМ ФИШ“ АД е компания, специализирана в производството на пъстървови и есетрови видове риби. Рибовъдната ферма е ситуирана в подножието на Родопите, на брега на река Въча. Разполага с над 10 дка землени басейни, 3300 м2 , 32 бр отрасни иноксови басейни и риболюпилня с площ от 500 м2 , обзаведена по всички европейски стандарти. През 2021 г заработи и новопостроения Цех за преработка на риба и рибни продукти.

През 2023 г ще бъде реализиран проект „Разширение и увеличаване на производствения капацитет на специализирано пълносистемно стопанство за изкуствено размножаване и отглеждане на есетрови риби и зарибителен материал.“ , с Европейско финансиране. Ще бъдат изградени земно-изкопни басейни с обща площ от 2000 м2 и стоманобетонни басейни с площ от 2800 м2

Отглежданите видове

Дъговата пъстърва е един от водещите видове по производство и консумация за България. Годишният капацитет на фермата възлиза на около 100 тона риба за консумация, като с разширението на производствените съоръжения, ще се повиши драстично.

Ерим Фиш отглежда и Сьомгова пъстърва, която заема все по-голям дял на пазара. Отличава се със сочно и деликатно месо, с изключително полезни хранителни стойности.

Есетра – са най-застрашеният вид в световен мащаб, заради прекомерния им улов за черен хайвер. Характерно за тях е, че по-голяма част от скелета е хрущяли и няма малки костици. Месото е сочно и богато на витамини и аминокиселини. Във фермата се отглеждат в земно изкопни басейни, захранвани от водите на р.Въча, което максимално се доближава до естествената им среда.

Черен хайвер от есетрови – е една от най-скъпите и изискани храни в световен мащаб. Изтънчен и омайващ вкус, наслада за небцето и вкусовите сетива. Произвеждания черен хайвер в Ерим Фиш е с премиум качество и се търгува в световен мащаб. Износът е съобразно „Конвенция за международна търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора (CITES)“ – въвеждаща различни инструменти за опазването на есетрови видове риби, сред които въвеждане на квоти за износ на хайвер, въвеждане на разрешителен режим за легалните търговци на черен хайвер от есетрови видове, въвеждане на система за регистрация на предприятия преработващи хайвер, универсална система за етикетиране и др.

За контакти с Erim Fish

Офис – Пловдив, ул. Брезовско шосе 176

Производствена база – с. Йоаким Груево

тел: +359 888 868 846
тел: +359 887 690 207
e-mail: erimfish@gmail.com
уебсайт: www.erimfish.com

 

Този сайт е собственост на Тера Юстина ООД.

с. Устина, ул. Никола Петков 51 

Тел: 032 570 430; 0879 212 779

Email: manager@yustinavillas.com

Email: reservations@yustinavillas.com